Alphen krijgt tweede discount supermarkt

Alphen a/d Rijn, 26 september 2006

Discounter Lidl vestigt zich op het Baronieterrein. Maar ook supermarktketen Hoogvliet krijgt de kans een winkel te bouwen op het braakliggende terrein van de voormalige chocoladefabriek.

Dat is het resultaat van overleg tussen wethouder Blom en eigenaar Bosman van het Baronieterrein. De herontwikkeling van het gebied raakte jaren geleden in een impasse toen Bosman een akkoord sloot met Hoogvliet. Dat terwijl Alphen de voorwaarde had gesteld dat op het terrein alleen prijsvechter mocht komen.

De strijdbijl is deze week begraven: beide ketens zijn welkom op het Baronieterein. Lidl mag 1000 vierkante meter bouwen en Hoogvliet 1500. Verder mag Hoogvliet nog eens 1000 vierkante meter winkelruimte realiseren voor de verhuur. Het akkoord tussen de gemeente en Bosman wordt deze week getekend.

Eind oktober hopen de twee ook overeenstemming te hebben bereikt over de ontwikkeling van de rest van het terrein. Bosman wil daar onder meer een sportschool vestigen en een groot outdoorcentrum. Verder zijn er plannen voor woningbouw.

De vestiging van Lidl betekent concurrentie voor de tijdelijke Aldi in de voormalige Karwei Bouwmarkt aan de Eikenlaan. B en w zijn het nog steeds niet eens met de vestiging van de winkel op deze plek maar gedogen de supermarkt zolang de juridische procedures nog niet zijn afgerond. Voor Hoogvliet betekekent het akkoord dat het concern in Alphen straks vier supermarkten heeft.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.