Veilig(er) naar school

Rijnwoude, 16 augustus 2006

In Koudekerk aan den Rijn start maandag 21 augustus 2006 een actie om de verkeerssituatie bij de beide basisscholen veiliger te maken. Deze actie is een initiatief van de politie Hollands Midden, team Leiderdorp, in samenwerking mert de gemeente Rijnwoude en de beide scholen.

De verkeerssituatie bij de twee basisscholen in Koudekerk aan den Rijn is verre van ideaal. Ouders en andere wegbrengers brengen hun kinderen met de auto naar school. Er is onvoldoende parkeerruimte, de situaties is niet erg duidelijk en de auto’s worden soms zo geparkeerd dat er gevaarlijke situaties ontstaan. De actie bij De Rijnschans en De Rank is erop gericht om de ouders daarvan bewust te maken en te zorgen dat het parkeergedrag verandert.

Om dat te bereiken wordt er vanaf maandag bij beide scholen actie gevoerd. Onder leiding van de politie en de schoolleidingen zullen kinderen aan ouders gele en rode kaarten uitreiken indien er verkeersonveilig wordt gehandeld. Ouders die het goed doen krijgen een groene kaart. Verder hebben de scholen aan de ouders brieven uitgereikt met enige uitleg over de bedoeling van de actie. Het is de bedoeling de actie voorlopig elke maand te herhalen.

Daarnaast zorgt de gemeente Rijnwoude voor enkele aanpassingen (d.m.v. paaltjes, gele strepen etc) om de situatie bij de scholen duidelijker en logischer en dus: veiliger te maken.

Bron: Gemeente Rijnwoude