Anti-windmolenpartij GWR wil bouwstop

Hazerswoude, 14 augustus 2006

De anti-windmolenpartij GWR in Rijnwoude gaat de rechter vragen de bouw van de vier windmolens langs de N11 stil te leggen. GWR wacht af tot het juiste moment daarvoor is aangebroken.

Volgens advocaat Geelhoed moet de GWR het nu nog niet te doen, want dan zou de rechter het verzoek niet-ontvankelijk verklaren. Er wordt immers op dit moment nog niet gebouwd.

Nu de 1700 bezwaren tegen de windmolens door de bezwaarschriftencommissie ongegrond zijn verklaard, maakte molenbouwer Prodeon vrijdag 4 augustus een begin met de werkzaamheden. Het bouwbord werd geplaatst, linten werden gespannen en er is al grond verzet. Na die ene dag werd het weer stil. Volgens Raymond Roeffel van Prodeon komt dat door de vakantie. Prodeon had een afspraak met de aannemer om met het werk te beginnen. Daarna zou hij met vakantie gaan.

Advocaat Geelhoed van de partij GWR vermoedt dat er een 'subtiel spel' wordt gespeeld. Prodeon hoopte Waarschijnlijk dat de GWR nu een bouwstop zou aanvragen. Maar Roeffel gaat hier niet op in. Volgens hem houdt Prodeon met de planning rekening met een mogelijke bouwstop. Zodra die er is, zal de rechter worden gevraagd om de bouwstop zo snel mogelijk op te heffen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.