Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Koudekerk a/d Rijn, 24 augustus 2006

De politie heeft woensdagavond 23 augustus drie jongens uit Kouderkerk aan den Rijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Twee jongens van 17 jaar zitten nog vast. Een derde jongen van 19 jaar is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Dit vanwege zijn geringe betrokkenheid bij het incident.

De openlijke geweldpleging vond rond 16.45 uur plaats aan de Boomgaard. Een jongen van 18 jaar uit Kouderkerk liep daar voorbij een speeltuintje waar hij een groep jongens zag zitten. Met enkele van deze jongens heeft hij ruzie en besteedde dan ook geen aandacht aan de groep. Wel hoorde hij dat er enkelen achter hem aankwamen. Dit bleken de later aangehouden verdachten te zijn. Zij sloten hem in. De twee nog vastzittende verdachten schopten en sloegen op hem in.

Een buurtbewoner die dit zag gebeuren greep in door ertussen te springen. De aanvallers liepen daarop weg en het slachtoffer belde de politie. Het onderzoek tegen de aangehouden verdachten loopt nog.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.