Fresh FM mag toch blijven uitzenden

Regio, 28 juli 2006

Het regionale radiostation Fresh FM mag gewoon blijven uitzenden. Het Commissariaat voor de Media heeft alsnog besloten om de vergunning van de radiozender te verlengen.

Het regionale radiostation Fresh FM mag gewoon blijven uitzenden. Het Commissariaat voor de Media heeft alsnog besloten om de vergunning van de radiozender te verlengen. Eerder was het CvdM nog van plan om hier vanaf te zien, omdat Fresh al enkele jaren de zogenaamde toezichtkosten niet had betaald. Volgens Fresh zijn deze toezichtkosten namelijk in strijd met het Europees recht.

Al enkele jaren ruziet de 'Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid-Holland' (Scoezh), eigenaar van Fresh FM, over het betalen van toezichtkosten. Volgens de radiozender zijn deze kosten buitensporig hoog. Daarnaast zou het in strijd zijn met het Europees recht. Het CvdM daarentegen was van mening dat Fresh zich niet aan de mediawet hield en vond aannemelijk, gezien de ervaring van de afgelopen jaren, dat Fresh dit in de toekomst eveneens niet zou doen.

Afgelopen donderdag vond er een hoorzitting plaats bij het CvdM, waarin Fresh FM heeft toegezegd alsnog de licentiekosten te betalen, waarna het CvdM besloten heeft de licentie alsnog te verlengen.

Het betalen van de openstaande rekening betekent overigens niet dat Fresh de strijd tegen de toezichtkosten zal opgeven. "Fresh FM blijft doorgaan met haar klachten tegen de toezichtskosten in procedures bij de Europese Commissie en in bezwaarprocedures bij het Commissariaat zelf", zo laat Raoul Wedel weten. Geheel voor niets is de protestactie van Fresh dan ook niet geweest, want het commissariaat heeft toegezegd een gesprek aan te gaan met marktpartijen, waaronder de NLCR, over de hoogte van de toezichtkosten.

Bron: Radio.NL