’Bouwweg naar school veranderen in fietspad’

Hazerswoude-Dorp, 8 mei 2006

Rijnwoude wil zo snel mogelijk tijdelijke maatregelen nemen om de oversteek van de Gemeneweg voor scholieren veiliger te maken. Een optie is een fiets- en voetpad aan te leggen in het tunneltje onder de Gemeneweg. Een andere mogelijkheid is een middenberm in de Gemeneweg te maken. Zo wordt een oversteek in twee etappes mogelijk. Verder denkt Rijnwoude aan drempels, waarschuwingsborden en snelheidscontroles.

De nieuwbouw voor het Groene Hart Lyceum is voorzien op het ’scholeneiland’ aan de Sportparklaan. De vrees is dat leerlingen uit Koudekerk en Hazerswoude-Rijndijk de kortste route kiezen en de Gemeneweg oversteken . Rijnwoude gaat daarom praten met de provincie Zuid-Holland gdie eigenaar is van de N209.

In het gesprek pleit Rijnwoude bovendien voor een definitieve oplossing. Rijnwoude zal voorstellen om de bouwweg die moet worden aangelegd vanaf de brandweerkazerne naar de Sportparklaan, om te vormen tot fietspad als de school er eenmaal staat.

Aanleg van die weg is nodig om de smalle Burgemeester Warnaarkade te ontzien.Via de bouwweg zijn het Groene Hart Lyceum en de Landvliethal vanaf de Gemeneweg bereikbaar. De Warnaarkade en de Sportparklaan zijn bedoeld als toegangsweg naar het basisonderwijs. Autoverkeer kan niet doorsteken van de Sportparklaan naar de bouwweg.

Wethouder Uljee houdt er rekening mee dat het overleg met de provincie een jaar in beslag neemt. Hij raadt af de nieuwbouw zo lang uit te stellen, aangezien de school in ruimtenood verkeert.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.