School wil besluit over nieuwbouw

Hazerswoude-Dorp, 11 april 2006

De verkeersveiligheid naar het Groene-Hartlyceum in Hazerswoude is een probleem, vindt de gemeente. Geen argument om de nieuwbouw uit te stellen, repliceert de school.

De Gemeneweg oversteken om via de kortste route naar het Groene-Hartlyceum te gaan? Dat is soms gevaarlijk, ja. Het is goed daar een oplossing voor te verzinnen. Maar, voegt de schoolleiding daaraan toe, het is geen reden om nu de nieuwbouw uit te stellen. Het Groene-Hartlyceum maakt zich grote zorgen. Wil de Rijnwoudse politiek die nieuwbouw nog wel?

Locatiemanager John Strijk dacht er in mei 2005 helemaal te zijn; Rijnwoude wilde wel bouwen voor ’zijn’ school en had geld. Ook de plek was al gekozen; het ’scholeneiland’ aan de Sportparklaan. Nu, bijna een jaar later, is weinig veranderd. Alleen twijfelt politiek Rijnwoude aan de plek. Die twijfel was er al langer, en een recent onderzoek door de gemeente heeft daarin niet veel veranderd.

"Men is bang dat leerlingen de provinciale Gemeneweg oversteken. Maar die plek is nu ook al gevaarlijk. Kinderen gaan naar de voetbal, en in het komende zomerseizoen weer naar openluchtbad De Hazelaar. Daar maakte niemand zich druk om. Als het de politiek werkelijk zo hoog zit, moet zij er nú wat aan doen. De gemeente moet dat niet gaan koppelen aan de nieuwbouw voor het Groene-Hartlyceum," vindt Strijk.

De ruimtenood van de school wordt ondertussen almaar nijpender. Het voortgezet onderwijs kan op de huidige plek ongeveer 250 leerlingen ’hebben.’ In het nieuwe schoolseizoen groeit de vestiging weer iets. "We gaan zelfs over dat aantal heen. We zitten zeer strak in ons jasje. Nu al nemen we geen leerlingen meer aan die rechtstreeks het derde of vierde jaar in willen."

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.