NS gaat problemen Rijngouwelijn te lijf

Regio, 18 april 2006

De Nederlandse Spoorwegen treffen maatregelen om de problemen op de Rijngouwelijn te beperken. Reizigers klagen al langer over vertragingen, uitval van treinen en slechte informatie op de perrons. De provincie Zuid-Holland dreigde onlangs op zoek te gaan naar een andere vervoerder op het spoor tussen Gouda en Alphen aan den Rijn.

Op 1 januari 2007 krijgt het provinciebestuur de spoorlijn in handen en bepaalt dan welk bedrijf de dienstregeling mag uitvoeren. De NS legt de schuld van de vertragingen en treinuitval bij de nieuwe lightrailvoertuigen, die technisch onbetrouwbaar zouden zijn. Geld voor nieuw materieel is er niet. Wel zorgt NS voor voldoende reserveonderdelen op voorraad en storingsmonteurs ter plekke.

Machinisten krijgen extra uitleg over de bediening van ligthrailvoertuigen. NS verwacht hiermee de dienstverlening op de Rijngouwelijn flink te kunnen verbeteren en heeft 'goede hoop' dat zij ook volgend jaar op dit traject mag blijven rijden.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.