Burgemeester Hommes helpt tentfeest niet om zeep

Rijnwoude, 12 april 2006

De organisatoren van tentfeesten in Rijnwoude krijgen van de gemeente precies te horen aan welke eisen hun festijn moet voldoen.

Burgemeester Hommes wil met de vrijwilligers om de tafel, omdat bij hen onrust is ontstaan. Verscheidene organisatoren waren bang dat zij door verscherpte eisen veel hogere kosten zouden maken, die zij niet konden terugverdienen. Een negental gemeenten in de Rijn- en Veenstreek heeft enige tijd geleden de regels voor tent- en schuurfeesten op elkaar afgestemd.

Het Rampenfeest in Hazerswoude-Dorp is het eerste dat in het nieuwe seizoen wordt gehouden (op 20 mei). De organisatie was bang dat zij veel extra geld kwijt zou zijn, vooral aan inhuur van beveiligingsmedewerkers. Het Rampenfeest overwoog dan ook de stekker eruit te trekken.

Volgens burgemeester Hommes hoeft het zo’n vaart niet te lopen. Zij wil met de vrijwilligers van alle feesten in Rijnwoude bespreken aan welke vereisten moet worden voldaan. "Wij zijn er niet op uit de tent- en schuurfeesten om zeep te helpen, integendeel."

Maar op sommige punten zijn de regels strikter geworden. Het gaat volgens Hommes om toiletvoorzieningen, het weren van glas en om de aanwezigheid van hulpverleners.

Of altijd duur beveiligingspersoneel moet worden ingehuurd, kan Hommes nog niet zeggen. "Die eis is strikter naarmate een feest minder besloten is en er dus ongewenst bezoek binnen kan komen."

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.