Stichting voor Maximabrug opgericht

Rijnwoude, 6 maart 2006

Met een onafhankelijke stichting probeert Koudekerker Jaap van der Breggen de door Rijnwoude begeerde Máximabrug dichterbij te brengen.

Van der Breggen heeft onlangs de stichting Máximabrug Nu opgericht. Via deze organisatie wil hij de lobby richting provinciebestuur bundelen. Van der Breggen vertelt dat zijn inzet voor de stichting los staat van zijn politieke ambities met de lijst Geen Windmolens in Rijnwoude (GWR). Voor de kersverse stichting heeft hij met succes de grote bedrijven aan de Hoogewaard benaderd.

De Statenleden Helder (VVD) en Démoed (CDA) zijn naar zijn zeggen ook voorstander van de stichting. De bedoeling is dat ondermeer de gemeenten Rijnwoude en Alphen en de Kamer van Koophandel voor Rijnland zich aansluiten. Een uitgebreide lobby is volgens Van der Breggen de enige manier om de bouw van de brug dichterbij te brengen. "We moeten met elkaar de schouders eronder zetten. Ik beloof u, die brug komt er."

Wat hij voor ogen heeft, is een aanpak zoals die bij de Rijksweg 11 (N11) is gekozen. Deze ontbrekende schakel kwam er na een langdurige actie van de regio. Gemeenten en bedrijfsleven droegen ook zelf geld bij.

Binnen de Rijnwoudse politiek krijgt Van der Breggen steun voor zijn initiatief. Wethouder Van Velzen: "Als Rijnwoude moeten we leren dat we niet alleen zeuren. Wij hebben de provincie ook iets te bieden, namelijk ruimte voor woningbouw." Volgens wethouder Uljee is het mogelijk om met deze strategie ’snel heel veel stappen te zetten.’

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.