Onderhandelingen over nieuw college gestart

Rijnwoude, 10 maart 2006

De onderhandeling voor de vorming van een nieuwe college van burgemeester en wethouders zijn donderdag van start gegaan. De onderhandelingen staan onder leiding van de lijsttrekker van de grootste partij in Rijnwoude. Dat is Frank Uljee van het CDA.

Donderdag is in gezamenlijk overleg de te volgende procedure afgesproken. Vrijdag wordt een soort 'biechtstoel-procedure' afgewerkt. De woordvoerders van alle partijen komen één voor één bij Frank Uljee op bezoek en geven hun voorkeuren aan voor de samenstelling van het nieuwe college. Maandag wordt in plenair overleg met alle partijen alle informatie op een rij gezet. Daarna kunnen de echte onderhandelingen gaan beginnen.

Al eerder hebben CDA, PvdA en SGP/ChristenUnie aangegeven voortzetting van het huidige college tot de mogelijkheden behoort. Inmiddels heeft Jaap van der Breggen, lijsttrekker van de GWR, aangegeven dat hij beschikbaar is als wethouder in het nieuwe college voor de portefeuille financiën. De GWR is de grote winnar van de verkiezinegn in Rijnwoude.

Bron: Omroep Rijnwoude