Molenaanvrager overweegt rechtszaak tegen GWR

Rijnwoude, 4 maart 2006

Prodeon, aanvrager van de vier windmolens bij het Spookverlaat, pikt niet langer de aantijgingen van Geen Windmolens in Rijnwoude (GWR). Commercieel directeur Bert van der Sluis laat juristen bekijken of gerechtelijke stappen mogelijk zijn.

GWR stelde onlangs in een persbericht dat Prodeon ’fraude, dan wel valsheid in geschrifte’ heeft gepleegd. In februari was een aanneemsom van 3,2 miljoen euro ingevuld in de aanvraag, nu is dat 6,1 miljoen geworden, aldus partijlid Gerard de Boer. Laatstgenoemde concludeerde dat de bouwer daarmee minder leges probeert te betalen.

Voor Van der Sluis is de maat hiermee vol. Als het inderdaad een rechterlijke kwestie wordt, krijgt GWR een aanklacht aan de broek wegens smaad, laster of het verspreiden van foutieve informatie, vermoedt Van der Sluis. GWR blijft volgens Prodeon maar onjuiste informatie verspreiden over het windmolenproject.

Lijsttrekker Jaap van der Breggen van GWR wil geen commentaar geven op de stap van Prodeon. "Ik wacht het even af. Er zijn intern wat misverstanden geweest. Eerst wil ik de zaken op een rijtje hebben, anders zorgt een uitspraak alleen maar voor verwarring."

Wethouder Uljee wil niet inhoudelijk op het conflict ingaan. Wel vindt hij dat de discussie vanuit GWR ’binnen het redelijke moet blijven.’ En dat is naar zijn smaak nu niet het geval. "Als ik het persbericht lees, kom ik dingen tegen die niet kunnen. Dit lijkt op modder gooien."

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.