Jongens verdacht van baldadigheid

Hazerswoude-Dorp, 1 maart 2006

De politie heeft dinsdag 28 februari eind van de middag drie jongens uit Hazerswoude-Dorp van 12, 13 en 15 jaar aangehouden op verdenking van baldadigheid en brandstichting.

De twee jongsten hadden op de Sportparklaan op een voetbalveld vlakbij een dug-out wasbenzine op de grond gegooid en aangestoken. Vervolgens gooiden ze steeds meer wasbenzine bij om tenslotte de fles in het vuur te gooien. De jongens hadden hierna, evenals de eerste keer, opnieuw wasbenzine gekocht en het ritueel herhaald. De 15-jarige jongen was de twee onderweg tegengekomen en was met hen meegelopen naar het veld bij de voetbalvereniging.

Hierna zijn de drie nog twee keer teruggegaan naar de winkel waar er steeds twee flessen wasbenzine werden gekocht en weer brand werd gesticht. De 15-jarige jongen zou steeds hebben gekeken naar de handelingen van de twee jongeren. Een getuige zag de jongens bezig, is op hen afgestapt en wist de twee jongere jongens aan te houden tot de komst van de politie. De 15-jarige wist weg te fietsen, maar hij werd later in zijn woning aangehouden.

Bron: Omroep Rijnwoude