Finale Rijn en Wouden Popprijs

Rijnwoude, 13 maart 2006

De finale van de Rijn en Wouden Popprijs staat voor de deur. Op zaterdag 18 maart zullen Seven Minus, Ed Citroen, Meilof en Mister Jones strijden voor de publieksprijs en de juryprijs in het Hazerswoudse Pleyn ’68.

De Popprijs is een competitie voor bandjes uit Rijnwoude, Zoeterwoude en omgeving. De publieksprijs, die uitgereikt wordt aan de band die het meest geliefd is bij het publiek, is ook dit jaar weer een optreden in het voorprogramma van een grote band. Voorgaande jaren waren het voorprogramma’s van de Dijk en Rowwen Hèze. De juryprijs is een opname op locatie, opnametijd in Studio de Box in Katwijk of een waardebon die besteed kan worden bij muziekwinkel Just Music in Leiden.

De deelnemende bands zijn elk winnaar van één van de vier voorronden die de afgelopen maanden zijn geweest in Rijnwoude en Zoeterwoude, met uitzondering van Mister Jones. Dit trio komt in de plaats van de verhinderde band PEX. Mister Jones behaalde de tweede plaats bij de voorronde waarin PEX eerste werd.

Seven Minus brengt pop- en rockmuziek met melancholieke teksten. De band bestaat uit gedreven muzikanten uit onder andere Leiden en Leiderdorp en weet met verassende wendingen in de muziek, karakteristieke gitaarsolo’s en bijzondere maatwisselingen het publiek keer op keer te boeien.Ed Citroen is een Voorschotense poptroubadour met zelfgeschreven popliedjes. Zijn stem wordt vaak vergeleken met die van Sting, waar hij zelfs een keer mee op het podium heeft gestaan! Citroen heeft vele muziekprijzen op zijn naam staan en wordt dus een gevaarlijke concurrent voor de andere deelnemers.

De band Meilof maakt eveneens Nederlandstalige luisterliedjes. De bandleden komen uit Leiden en Zoeterwoude. De nummers zijn beïnvloed door vele muziekstijlen. De teksten en de stem van Rikkert Meilof zijn een lust voor het oor.

Mister Jones, de vervanger van PEX, komt uit Nieuwkoop. Dit trio speelt opgewekte ska en rockmuziek. De vergelijking met de Beastie Boys wordt regelmatig gemaakt. De band is in staat om een zaal in beweging te krijgen en zeker een waardige kandidaat voor de finale!

Op deze avond kunnen mensen ook weer meedoen aan de luchtgitaarwedstrijd. Iedereen kan meedoen om zijn of haar virtuositeit op het edele instrument te showen aan het publiek.

De deuren van Pleyn ’68 in Hazerswoude Rijndijk gaan open om 21:00 uur. Meer informatie over de Popprijs en de bands is te vinden op www.rijnenwoudenpopprijs.nl.

Bron: Omroep Rijnwoude