Alphen krijgt mega-zwembad

Alphen a/d Rijn, 29 maart 2006

Op het voorterrein van zwembad De Hoorn moet een nieuw bassin van 25 bij 35 meter gebouwd worden. Dat stelt het college van b en w van Alphen binnenkort voor aan de gemeenteraad.

Met de bouw van het bad kan de sluiting van zwembad De Thermen gecompenseerd worden. Ook komt de gemeente tegemoet aan de toenemende vraag aan extra zwembadruimte.

Door de uitbreiding van De Hoorn groeit het aantal vierkante meters zwembad in Alphen met 300 naar ruim 1700 meter.

De uitbreiding heeft forse consequenties voor De Hoorn. De huidige entree en de kleedruimtes moeten worden verplaatst. Daarnaast neemt het nieuwe bad een deel van het parkeerterrein in beslag. B en w willen het verlies van parkeerplaatsen compenseren door een deel van de ligweide op te offeren. Ook het peuterbad moet wijken voor auto’s. Het buitenbad van De Hoorn blijft gehandhaafd. Hiermee geeft de gemeente volgens Tigelaar gehoor aan de wens van veel gebruikers van het bad.

Om de uitbreiding te kunnen betalen, moet De Thermen dicht. Het bad is verouderd, een opknapbeurt zou de gemeente miljoenen euro’s gaan kosten. De grond onder De Thermen krijgt een woningbouwbestemming. Met de opbrengsten financiert de gemeente de uitbreiding van De Hoorn.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.