Tijdelijke regeling boerengolf

Hazerswoude, 6 februari 2006

Het boerengolfbedrijf Jeu-de-boer aan de Galgweg bij Hazerswoude hoopt met een tijdelijke vergunning toch in april open te kunnen gaan.

Jeu-de-boer vraagt bij de gemeente Rijnwoude een vergunning aan die in dit geval twee jaar geldig is. Begin 2008 zou dan de definitieve toestemming van de provincie kunnen zijn verkregen.

Het bedrijf is in 2005 begonnen en was meteen zó succesvol dat ruimere toestemming van gemeente en provincie nodig is. Maar dat kost veel tijd, terwijl de boekingen voor het komende seizoen binnenstromen.

Volgens woordvoerder Marcel van Beek is met de nu gekozen werkwijze over ruim zes weken duidelijk of Jeu-de-boer open mag. Krijgt Van Beek inderdaad toestemming, dan mag binnen 200 m2 worden gebruikt voor horeca. Buiten is nog eens 100 m2 toegestaan. Met dat oppervlak kan hij de groepen goed ontvangen.

Van Beek heeft inmiddels ook een ontheffing bij het Ministerie van Landbouw en Natuurbeheer gevraagd. Die is nodig om de bezoekers in de omliggende weilanden toe te laten. Bij de Galgweg ligt een weidevogelgebied. Uitsluitsel van het ministerie heeft hij nog niet.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.