PvdA maakt boottocht over Oude Rijn

Regio, 12 februari 2006

De PvdA heeft met raadsleden, wethouders, bestuursleden, een Tweede Kamerlid en een Statenlid een boottocht over de Oude Rijn gemaakt Daarbij werd vooral aandacht gevraagd voor de Maximabrug en woningbouw op het terrein van Bos Beton.

De boottocht begon in Bodegraven en eidigde in Leiden. Aanwezig waren o.a. de PvdA-raadsleden,-wethouders en -bestuursleden uit de Oude Rijnzone, Kamer van Koophandel, Milieudefensie, Habeko en het Comité Toekomst Koudekerk. Ook op de boot waren een PvdA- Tweede Kamerlid en een PvdA lid van Provinciale Staten. In de presentatie en discussie heeft de PvdA Rijnwoude de Maximabrug nog eens goed onder de aandacht kunnen brengen. Het Comité Toekomst Koudekerk heeft het bouwen op Bosbeton met verve over het voetlicht kunnen brengen.

De boot aangemeerd legde ook aan bij Pleyn 68 in de Groenendijk. Daar presenteerden diverse organisaties zoals SIOR, Wijkkomitee Groenendijk en Stichting Oogappel hun plannen over de inrichting van de Oude Rijnzone.

In de zijlijn is met de PvdA-fractievoorzitter in de Provinciale Staten ook nog gesproken over een koninklijk benoemde burgemeester voor Rijnwoude en het zelfstandig blijven van Rijnwoude.

Bron: Omroep Rijnwoude