PEX wint laatste voorronde Popprijs

Koudekerk a/d Rijn, 20 februari 2006

De strakke rock’ n roll van PEX heeft de jury van de Rijn en Wouden Popprijs zaterdag ervan weten te overtuigen dat de band een plek in de finale verdient.

Bij de laatste voorronde van de Popprijs in de Koudekerkse Ridderhof heeft het de bands Tactical Move Phase, Mr. Jones en Yekko achter zich gelaten. Op 18 maart staat de band in de finale met Seven Minus, Ed Citroen en Meilof.

Een uitverkochte Ridderhof was zaterdag het toneel van muzikale streekproducten. PEX, een viertal uit Leiden en Delft, had echter weinig fans in de zaal. Het publiek was dan ook verrast dat de band won. Maar volgens juryvoorzitter Hans Hoogeveen won de band terecht. “PEX is op alle fronten goed en als muzikaal geheel erg sterk.” De waslijst aan beoordelingspunten bracht het antwoord. “Het is weer een mooie dag voor de rock ’n roll”, aldus een verraste Vincent Pex (zang/gitaar) die naar eigen zeggen de waarheid met drie akkoorden probeert te verspreiden.

De avond werd geopend met de punkrock van Tactical Move Phase uit Hoogmade. Een spectaculair begin van vier jonge jongens die zich het afgelopen jaar hebben toegelegd op het schrijven van eigen nummers. Vervolgens was het de beurt aan de band Mr. Jones uit Nieuwkoop. Een dynamisch trio met rock- en popnummers, beïnvloed door reggae en hiphop. De vergelijking met de Amerikaanse Beastie Boys werd regelmatig gemaakt door het publiek, dat duidelijk warm liep voor deze rockers. Het Rijnwoudse Yekko werd als lokale publieksfavoriet hartelijk onthaald door de aanwezigen. Deze band deed eerder al eens mee aan de Popprijs, maar wist het toen wél tot de finale te schoppen. PEX mocht de avond afsluiten, met het voor hen zeer gunstige resultaat!

De finale waarin PEX zal staan heeft plaats in Pleyn 68 te Hazerswoude Rijndijk op zaterdag 18 maart. Het juryrapport en de foto’s van de avond in Koudekerk aan den Rijn zijn terug te vinden op www.rijnenwoudenpopprijs.nl.

Bron: Omroep Rijnwoude