Bouwvergunning voor vier windmolens

Rijnwoude, 7 februari 2006

Het College van Burgemeester en Wethouders van Rijnwoude heeft besloten een bouwvergunning te verlenen voor de bouw van vier windmolens in Hazerswoude-Rijndijk.

De ingediende bezwaarschriften hebben het College niet op andere gedachten kunnen brengen. Daarmee krijgt Hazerswoude-Rijndijk vier molens die samen energie leveren voor meer dan 8000 huishoudens. Dat is meer dan het totaal aantal huishoudens in de gemeente Rijnwoude (7180).

Binnen de gemeente was de laatste tijd onrust ontstaan over de bouw van de windmolens. Vooral inwoners van Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk a/d Rijn zijn bang voor overlast en waardevermindering van hun woningen.Volgens wethouder Frank Uljee heeft die onrust voor een deel ook te maken met de informatievoorziening naar de bewoners toe. Die is vanuit de gemeente niet optimaal geweest. De wethouder zei toe in de komende tijd de inwoners beter voor te lichten over windenergie in het algemeen en de windmolens in Rijnwoude in het bijzonder.

Volgens het College zijn er in de afgelopen jaren diverse inspraakmogelijkheden geweest. Alle voor- en nadelen van windmolens zorgvuldige afgewogen. Het huidige besluit is de uitkomst geweest van die afweging.

Bron: Omroep Rijnwoude