Raad wil voorlopige vergunning voor Jeu de Boer

Rijnwoude, 18 januari 2006

De gemeenteraad van de Rijnwoude stemt niet in met de weigering van het college Jeu de Boer een voorlopige vergunning te geven.

Dat bleek tijdens een commissievergadering. Marcel van Beek van Jeu de Boer was halsoverkop naar het gemeentehuis gekomen om in te spreken. Hij had kort daarvoor een brief van het college ontvangen met de mededeling dat het college hem geen voorlopige vergunning wilde geven.

Jeu de Boer mag nu op zeer beperkte schaal horeca-activiteiten ontplooien. Volgens van Beek is dat veel te weinig voor de groepen van 30 tot 100 mensen die zich nu al weer hebben aangemeld voor het boerengolf. Hij wil een vergunning voor 250 vierkante meter. De aanvraagprocedures kosten zoveel tijd dat hij dit seizoen niet op tijd kan beginnen met zijn activiteiten. Dat zou funest zijn voor het bedrijf.

Het college wil geen voorlopige vergunning geven. Wethouder Uljee is bang dat dit in een precedent wordt. Straks gaan anderen ook allerlei activeiten opstarten zonder de benodigde vergunningen. Ook wil hij serieus rekening houden met de bezwaren van de Vogelwerkgroep Hazerswoude/Koudekerk. Deze groep vindt de activiteiten van Jeu de Boer een bedreiging voor de vogels in het gebied.

De Commissie Ruimtelijke Zaken was unaniem van mening dat een onderneming als Jeu de Boer uitstekend past in het gebied. Ook zien ze geen verband tussen de horeca-activiteiten en de vogels in het gebied. Daarom moet Jeu de Boer een voorlopige vergunning krijgen. Wethouder Uljee zegde daarop toe het besluit opnieuw te bekijken.

Bron: Omroep Rijnwoude