Nieuwe partij tegen windmolens Rijnwoude

Rijnwoude, 9 januari 2006

Op de valreep heeft een nieuwe partij zich ingeschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rijnwoude. Het is de GWR. Dat staat voor ’Geen windmolens in Rijnwoude’. Dat is ook het enige punt op het partijprogramma.

De vijf kandidaten die GWR heeft, vertegenwoordigen de ’gevestigde’ partijen in de Rijnwoudse raad. Dat zijn CDA, PvdA, VVD, D66 en SGP/CU. Er is nog een zesde kandidaat die alleen het standpunt van de GWR veretegenwoordigd. Het is bedoeling dat de gekozen raadsleden van de GWR tegen windmolens stemmen, en verder het programma van hun eigen partij volgen.

J. van der Breggen uit Koudekerk heeft de partij samen met P. Rhijnsburger uit Hazerswoude-Rijndijk opgericht. Ze deden dat nadat duidelijk werd dat het plan voor vier zeer grote windmolens in Hazerswoude-Rijndijk wel eens uitgevoerd kon gaan worden. Volgens de nieuwe partij vinden veel mensen het merkwaardig dat de HSL onder het Groene Hart wordt gelegd, terwijl amper een kilometer verderop een enorme landschapsvervuiling dreigt.

Bron: Omroep Rijnwoude