Greenpark Boskoop half februari in gebruik

Hazerswoude-Dorp, 4 januari 2006

Het nieuwe handelscentrum voor de sierteelt, Greenpark Boskoop, wordt op 13 februari in gebruik genomen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het gebouw op het pct-terrein in Hazerswoude-Dorp. Ook heeft de verhuizing plaats van de Boskoopse veiling naar het twaalf hectare grote handelscentrum.

Hoewel het op grondgebied van de gemeente Rijnwoude ligt, heeft het Greenpark voor de herkenbaarheid Boskoop in de naam gekregen. "Naast de handel van sierteelt zijn er tal van andere faciliteiten voor de boomkwekers", aldus directeur Jos van Lint. "Zo kunnen de producten die van de kwekerij komen er tijdelijk worden opgeslagen en een laatste bewerking ondergaan, voordat ze naar de detailhandel gaan." Volgens Van Lint is het Greenpark bedoeld voor alle boomkwekers van Nederland. Hij hoopt dat ook de sierteelt uit het buitenland via dit handelscentrum zijn weg gaat vinden. "Zo worden ook de bloemen uit Kenia via Bloemenveiling Aalsmeer verhandeld."

Met de bouw van het Greenpark naast het Plantariumgebouw zou alle Boskoopse handel worden gecentraliseerd. Een ander handelsbedrijf Groen Direkt vertrekt juist uit het Plantariumgebouw wegens een conflict. Nog niet bekend is waar het bedrijf naar toe verhuist.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.