’Rijnwoude krijgt koninklijk benoemde burgemeester’

Rijnwoude, 10 december 2005

Rijnwoude krijgt binnen afzienbare tijd weer een koninklijk benoemde burgemeester. Dat zei Robbert Baruch, lid van de PvdA-fractie in de Provinciale Staten in het nieuwsprogramma van Radio Rijnwoude.

In Rijnwoude bestaat al een tijd onvrede over de waarnemend burgemeesters die elkaar opvolgen. De politiek wil een echte, kroon-benoemde burgemeester, maar tot nog toe hield Commissaris van de Koningin Jan Franssen dat tegen. Hem wordt verweten dat hij zo een gemeentelijke herindeling wil doordrukken.

Volgens Robbert Baruch kan Franssen dit beleid niet langer volhouden. Door het aannemen van een motie in de Tweede Kamer hebben de Tweede Kamer en Provinciale Staten nu de touwtjes in handen.

Baruch denkt dat de komende gemeenteraadsverkiezingen een goed moment kunnen zijn om nog eens een duidelijk signaal af te geven. En als dat signaal is, dat Rijnwoude zelfstandig wil blijven, dan zal de vacature voor een koninlijk benoemde burgemeester gewoon open kunnen worden gesteld. In maart 2007 zou Rijnwoude dan weer een 'echte' burgemeester kunnen hebben.

Bron: Omroep Rijnwoude