Verkeersprobleem Hoogewaard onafwendbaar

Koudekerk a/d Rijn, 8 november 2005

Het verkeer op de Hoogewaard bij Koudekerk loopt onvermijdelijk vast. En dat staat los van de mogelijke woningbouw in de Gnephoek in Alphen.

Het bedrijfsleven tussen Koudekerk en Alphen groeit in de komende jaren gestaag, zo is de verwachting. De route door Koudekerk kan dat absoluut niet aan.

Handelsonderneming Reco heeft onlangs met het Rijnwoudse gemeentebestuur over de toekomst gepraat. De bedrijvigheid groeit, het verkeer eveneens. Maar de wegen zijn niet meegegroeid, onderstreept directeur Reigwein van Reco.

De ondernemer heeft nu 120 mensen in dienst, plus nog een zestigtal tijdelijke krachten. Werden in 1996 10.000 ritten per jaar verreden, nu zijn dat er al 18.000 met 14 vrachtwagencombinaties.

Volgens Reigwein ’zit het er dik in’ dat zijn onderneming in de komende 10 jaar met ruim de helft groeit. "Dan is het simpel; het bijbehorende verkeer door het oude dorp laten rijden zal niet gaan. Als de Máximabrug er niet komt, lopen we op den duur vast. En dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor andere bedrijven zoals Cleanlease Randstad."

Bron: Omroep Rijnwoude