Seven Minus naar finale van Popprijs

Rijnwoude, 21 november 2005

De band Seven Minus is zaterdag door eerste voorronde van de Rijn en Wouden Popprijs gekomen. In het Hazerswoudse Pleyn ‘68 hebben ze de bands Alister, Ametheon en Duh Unromantiks achter zich gelaten. Daarmee plaatst de band zich in de finale van maart volgend jaar.

De vijf muzikanten komen uit alle hoeken van het land en spelen sfeervolle, melodieuze popnummers. De vakjury is van mening dat zij de meeste punten scoren op originaliteit, muzikaliteit, compositie en presentatie. Maar ook bij het publiek weet de band veel los te maken. "Het klinkt een beetje als de muziek van vroeger!", merkt iemand op als hij door tussen de gitaren door orgelachtige geluiden hoort. Wanneer een snaar van de bassist knapt, springt al snel de bassist van Alister op om zijn eigen bas af te staan. "Er is een amicale sfeer tussen de bandjes onderling en de bezoekers", zegt organisator Jan Verkleij. "Je zou haast vergeten dat er een muzikale competitie is!."

Deze voorronde was de eerste in een rij van vier voorrondes, waaruit vier bands voor de finale geselecteerd zullen worden. De volgende voorronde is op 18 december in het Stek, in Hazerswoude Dorp. Meer informatie over de bands en de avonden is terug te vinden op www.rijnenwoudenpopprijs.nl. Op de site staat binnenkort ook het juryrapport van de eerste voorronde.

Bron: Omroep Rijnwoude