Gemeente pakt verkeersproblemen aan

Rijnwoude, 3 november 2005

In de beantwoording van vragen naar aanleiding van de begrotingsbehandeling heeft de gemeente aangegeven al het mogelijke te zullen doen om een aantal verkeersproblemen zo snel mogelijk op te lossen.

De Hondsdijk, Dorpsstraat en Hoogewaard in Koudekerk worden begin 2006 her-ingericht, wat iets later is dan was gehoopt. In de inspraak bleek dat het aantal parkeerplaatsen in het eerste ontwerp te krap was. Rijnwoude probeert nu extra vakken aan te leggen. Maar dat is niet zo gemakkelijk. Her en der zijn stukjes grond van particulieren nodig, en dat vraagt om overleg met de eigenaren.

Over de tunnel in Hazerswoude Dorp kan het college nog geen uitsluitsel geven. Rijnwoude is volop in onderhandeling met gedeputeerde Van Nieuwenhoven. Volgens De Best heeft de gedeputeerde nog geen definitief antwoord gegeven op het Rijnwoudse verzoek. 'Maar over hoe het nu gaat, ben ik zeer te spreken.'

Het veiliger maken van de route naar Zoetermeer (N209) heeft nog tijd nodig, licht het college toe. De rotonde op de T-kruising Gemeneweg-Hogeveenseweg komt er begin volgend jaar. Wat later dan de provincie graag had gewild, maar dat komt door een onteigeningsprocedure.

Zodra dit verkeersplein is aangelegd, gaat Zuid-Holland meteen met een volgende rotonde aan de slag. Deze komt op de kruising van de Gemeneweg met de Omleidingsweg in Benthuizen. Na veelvuldig overleg met Rijnwoude heeft de provincie besloten ook die rotonde eerder aan te leggen. Gemikt wordt op het jaar 2007.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.