Radio Rijnwoude genomineerd voor Omroep van het Jaar

Rijnwoude, 26 oktober 2005

Radio Rijnwoude behoort tot de 10 lokale omroepen die zijn genomineerd voor Omroep van het Jaar. Daarnaast kreeg de omroep ook nog nominaties voor de TV-Krant en het voorleesprogramma Kindertijd.

De jury van het RTV Festival 2005 heeft de nominaties bekend gemaakt voor de RTV Awards en de Lokale Omroep van het Jaar. Na een selectie zijn 10 lokale omroepen uitverkozen die meedingen naar de felbegeerde titel Lokale Omroep van het Jaar 2005. De jury staat onder leiding van Frits Spits. Radio Rijnwoude is een van de geselecteerde omroepen. Daarmee behoort de lokale omroep van Rijnwoude tot de 10 beste lokale omroepen van Nederland. Op zaterdag 17 december zal de winnaar in het Spant in Bussum de titel in ontvangst mogen nemen.

Radio Rijnwoude kreeg ook nog twee andere nominaties. In de categorie Tekst-TV is de TV-Krant van Radio Rijnwoude gekozen bij de beste vier. En in de categorie Lezen Lokaal kreeg het voorleesprogramma Kindertijd een nominatie.

Het RTV Festival 2005: OLON Air is het tweejaarlijkse evenement waar de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma's (RTV Awards) worden uitgereikt. Daarnaast is het Festival een ontmoetingsplaats voor alle lokale omroepmedewerkers. Dit jaar waren er in totaal 399 inzendingen

Bron: Radio Rijnwoude