Nieuw wijkje aan rand Hazerswoude-Dorp?

Hazerswoude-Dorp, 14 oktober 2005

Wat nu een boerenbedrijf is, moet straks het wijkje Valkenrouw worden met 87 huizen. Het gaat om de Westzijdeweg 2 aan de rand van Hazerswoude-Dorp. Het Boskoopse bouwbedrijf J&W Verweij heeft een voorzet gegeven wat er op die plek kan komen.

Woningbouw was nooit mogelijk op dit stuk grond wegens de aanwezigheid van het agrarische bedrijf. De zaak is anders komen te liggen nu de eigenaar wel wil verkassen.

Op de bijna 26.000 m2 die dan vrijkomt, kan heel wat worden gebouwd als het aan Verweij ligt. Het woonhuis op huisnummer 2 blijft staan. Aan de west- en zuidkant ervan is volgens de bouwer ruimte voor 39 geschakelde woningen. Ook kunnen er 20 twee-onder-een-kap komen, plus vier vrijstaande huizen. Verder denkt Verweij aan twee woonblokken met 24 appartementen. De buurt moet er wat het laatste betreft rekening mee houden dat een van de complexen drie woonlagen krijgt. Het andere, meer zuidelijke blok wordt wat minder omvangrijk. Hier komen duurdere woningen.

De gemeente Rijnwoude heeft het voorstel aan de commissie voorgelegd om te peilen hoe dit idee valt. Wat B en W betreft staat nog niets vast.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.