Nog geen besluit over tunnel in Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp, 7 september 2005

De Provincie Zuid-Holland heeft nog steeds geen besluit genomen over de mede-financiering van een tunnel in de Gemeneweg bij Hazerswoude-Dorp.

De Provincie ziet wel wat in een tunnel. Die is voor de langere termijn een betere oplossing voor de verkeersproblemen rondom het kruispunt in Hazerswoude-Dorp dan een rotonde of een nieuwe verkeerslichteninstallatie.

De tunnel gaat zo'n 4,8 miljoen euro kosten exclusief het omleggen van allerlei kabels en leidingen. Dat is aanzienlijk goedkoper dan eerdere plannen voor een tunnel. Probleem voor de Provincie is dat er geen geld is gereserveerd in de meerjarenprogramma's voor dit tunnelproject. Er moet dus ergens geld vandaan komen.

Wethouder Kees de Best blijft optimistisch over de aanleg van een tunnel. Hij verwacht in oktober een concrete uitspraak van Gedeputeerde Staten. Wel heeft hij nog enige zorg over de financiering. De gemeenteraad heeft uitgesproken dat de Provincie 70 procent zou moeten financieren en de gemeente 30 procent. Dat zou wel eens teveel kunnen zijn voor de provincie. Ook moet de gemeente in staat zijn haar deel bij te dragen.