Informatieavond over Oude Rijnzone levert weinig nieuws op

Koudekerk a/d Rijn, 29 september 2005

Op een drukbezochte informatieavond in Koudekerk heeft de gemeente de plannen voor de Oude Rijnzone toegelicht. Zo’n 80 inwoners luisterden in het propvolle zaaltje van de Ridderhof toe, maar zij hoorden weinig nieuws.

De aandacht van de aanwezigen gingen vooral uit naar de ontwikkelingen in het Oog. Dat is het gebied tussen de Lagewaard en de Hoogewaard in Koudekerk. Volgens de plannen van de Projectgroep Oude Rijnzone moet hier ruimte komen voor nieuwe woningen en nieuwe industrie. Velen vonden dat geen goed idee. Woningen en industrie vlak bij elkaar geeft alleen maar problemen. Waarom niet alleen woningbouw?

Er was ongerustheid over de plannen voor de Gnephoek. Alphen a/d Rijn wil daar 300 tot 1000 woningen bouwen. En die kunnen heel dicht tegen Koudekerk aan komen te staan. Ook is nog onduidelijk hoe de meer dan 6 meter hoge Maximabrug straks op de Hoogewaard moet aansluiten.

Sommige aanwezigen waren bang dat door te veel nieuwbouw de identiteit van Koudekerk als dorp verloren gaat. Ook waren ze tegen hoogbouw in het gebied. Drie woonlagen is meer dan genoeg. Anderen zagen de ontwikkelingen positiever in en stelden zelf voor het winkelgebied vanuit het oude Dorp te verplaatsen naar de nieuwe wijk rondom het Bos Beton terrein.

Op 31 oktober zullen de plannen voor de Oude Rijnzone nog in een speciale commissievergadering van de gemeente worden behandeld, op 10 november moet de gemeenteraad vaststellen wat de reactie van de gemeente naar de Projectgroep voor de Oude Rijnzone wordt.

Bron: Omroep Rijnwoude