Onrust over verkeersplan Potgieterlaan

Hazerswoude-Rijndijk, 3 juni 2005

Bewoners uit de omgeving van de Potgieterlaan in Hazerswoude-Rijndijk zijn boos over het besluit van de gemeente om daar éénrichtingsverkeer in te stellen. Raadslid Maurice Piette van de VVD heeft daarover vragen gesteld tijdens de raadsvergadering.

Binnenkort kunnen auto's in de Potgieterlaan tussen de Willem Kloosstraat en de Guido Gezellestraat alleen nog maar in de richting van de Gemeneweg rijden.

Ook de Guido Gezellestraat krijgt éénrichtingsverkeer. Tussen de Busken Huetstraat en de Potgieterlaan kunnen auto's straks alleen nog maar in de richting van de Potgieterlaan rijden.

De middenberm van de Gemeneweg zal bij de afslag naar de Potgieterlaan worden dichtgezet. Verkeer komende vanuit de Potgieterlaan kan dan alleen nog maar rechtsaf de Gemeneweg op. Om vanuit de wijk op de N11 te komen, zul je dus eerst een rondje om de rotonde bij de Rijndijk moeten rijden.

Dit alles betekent ook dat verkeer vanaf de N11 niet meer rechtsaf de Potgieterlaan in kan. De bewoners van de wijk zullen moeten omrijden via de Rijndijk en de Da Costasingel.

Raadslid Maurice Piette van de VVD heeft al een aantal boze reacties van bewoners binnen gekregen. Daarom stelde hij vragen over de gang van zaken tijdens de raadsvergadering van gisteravond. Volgens hem was het beter geweest als de plannen eerst door een raadscommissie waren besproken.

De bewoners krijgen nog de gelegenheid bezwaar aan te tekenen tegen het besluit.

Bron: Radio Rijnwoude