Inwoners ongerust over ontwikkelingen Oude Rijnzone

Hazerswoude-Rijndijk, 9 juni 2005

De inwoners van Rijnwoude zijn ongerust over de plannen voor de Oude Rijnzone. Ze zijn vinden 1500 nieuwe woningen teveel voor het gebied bij de Groenendijk.

Dat bleek donderdagavond op een discussieavond die was georganiseerd door de Stichting Initiatiefgroep Oude Rijnzonde (SIOR) samen met de Milieufederatie Zuid-Holland. Daar waren zo'n 35 inowners op afgekomen. De Initiatiegroep wil de inwoners een belangrijker rol laten spelen bij het maken van plannen voor het gebied.

De aanwezigen waren vooral bang dat de cultuur-historische waarde van het landschap en de natuur teveel zullen worden aangetast. Enkele bewoners kwamen met een alternatief plan waarbij er maar 1000 woningen gebouwd worden.

Sommige inwoners vroegen zich af wat het nut van de RijnGouweLijn voor de gemeente was. Die kost veel geld. Om aan dat geld te komen, moet de gemeente veel huizen bouwen. Wethouder Frank Uljee ontkende een harde koppeling tussen de lightrail-verbinding en de bouw van huizen. Volgens hem kan de gemeente ook besluiten om minder huizen te bouwen en de RGL op een andere manier te betalen.

De vertegenwoordiger van de Milieufederatie maakte duidelijk dat er veel meer kosten zijn dan alleen voor de bouw van de RGL. De gemeente zal straks bijvoorbeeld ook een rekening krijgen voor de bouw allerlei wegen en bruggen.

Bron: Radio Rijnwoude