Gemeenteraad wil snellere huizenbouw bij Bos Beton

Koudekerk, 3 juni 2005

De gemeenteraad heeft unaniem in een motie van de PvdA het College opgeroepen alles in het werk te stellen om de bouw van woningen op het terrein van Bos Beton zo snel mogelijk te laten beginnen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 2 juni werd de voortgang van de bouwplannen besproken. Het College kwam met een plan van aanpak. Niet iedereen was even blij met het tijdpad daarin. Het duurt velen te lang. Daarom werd unaniem een motie aangenomen van de PvdA waarin het college werd opgeroepen om in overleg met de provincie het proces zoveel mogelijk te versnellen.

Het College gaf aan dat de vertraging wordt veroorzaakt door de provincie. Die heeft de bouwplannen gekoppeld aan andere bouwplannen bij Koudekerk in het kader van de ontwikkelingen rondom de Oude Rijnzone. Dat proces gaat erg langzaam. De raad vroeg het College om de provincie te vragen de koppeling van de bouwplannen ongedaan te maken.

Een ander probleem is dat het terrein van Bos Beton de bestemming van bedrijfsterrein heeft. Er kunnen daar alleen huizen worden gebouwd als elders een nieuw bedrijfsterrein van 7 hectare aan het water beschikbaar komt. Volgens Jos Ensing van het Comité Toekomst Koudekerk hoeft dat geen probleem te zijn. Alphen a/d Rijn heeft plannen om een deel van Rijngaven te dempen. Dat is een uitstekende plek voor zo’n terrein.

Bron: Radio Rijnwoude