Borden ontvreemd in recreatiegebieden

Zuid-Holland, 22 juni 2005

Natuur- en recreatieschappen in Zuid-Holland maken melding van het voortdurend geconfronteerd worden met diefstal van verkeersborden. Dit heeft al voor duizenden euro’s schade berokkend, maar betekent ook dat aanduidingen van bijvoorbeeld fietspaden en parkeerterreinen regelmatig ontbreken.

In de verschillende natuur- en recreatiegebieden van Zuid-Holland worden met regelmaat verkeersborden gestolen of vernield. Dit leidt tot aanzienlijke schadeposten die kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s.

Borden worden veelal gestolen uit baldadigheid of omdat men het niet eens is met de beperking. Maar ook grootschalige bedrijfsmatige ontvreemding van borden uit winstbejag komt voor. Enige tijd geleden is een aantal personen op heterdaad betrapt met een kofferbak vol met verkeersborden.

Het ontbreken van bebording kan vervelende en soms zelfs gevaarlijke situaties opleveren voor de gebruikers van een gebied. Het is dan ook van belang dat bebording overal duidelijk aanwezig is en dat bij vandalisme of diefstal melding wordt gemaakt, zodat de handhavers hierop actie kunnen ondernemen.