Talentvolle bokster deelneemster EK Noorwegen

Benthuizen, 10 mei 2005

Marichélle de Jong (27) neemt vdeze week deel aan het EK Boksen in het Noorweegse Tøngsberg.

De talentvolle Waddinxveense, die traint bij boksvereniging Vermeulen uit Benthuizen, wordt tijden het kampioenschap begeleid door drievoudig Olympisch medaillewinnaar Arnold Vanderlijde en haar trainer John Vergouwe. Ze komt uit in de klasse tot 66 kilogram.

De Benthuizense trainer was 'best verrast' toen de Nederlandse Boksbond De Jong inviteerde voor het EK. Ze beoefent de sport immers pas vier jaar. "Aan de andere kant zie je bij haar wel enorm veel progressie. Helemaal sinds we de trainingsintensiteit een paar maanden geleden flink hebben opgeschroefd. We trainen nu elke dag en soms zelfs twee keer. Ze heeft echt enorm veel talent en wie weet waartoe dat leidt in Noorwegen. Ik heb geen idee waar ze in dat internationale krachtenveld staat."

Om De Jong voor te bereiden op de titelstrijd organiseerde Vergouwe twee weken geleden een trainingskamp in Denemarken. Daar maakte ze onderdeel uit van de centrale trainingen van de nationale selectie. Het land, dat een rijke traditie heeft in de professionele aanpak van vrouwensport, ziet het damesboksen als een mogelijkheid om in de toekomst goud te delven tijdens de Olympische Spelen. Hoewel het momenteel geen Olympische sport is, zijn er - weliswaar nog weinig concrete - plannen in die richting.

Bron: Haagsche Courant, editie Zoetermeer