Rijnwoude krijgt brede scholen

Rijnwoude, 8 mei 2005

Brede scholen in heel Rijnwoude. Een centrale bibliotheek in Hazerswoude-Rijndijk of -Dorp en voor de overige kernen een 'uitleenpunt'.

Hoewel sporten in heel Rijnwoude mogelijk moet blijven, kan er een omni-sportcomplex voor de hele gemeente in Hazerswoude-Rijndijk of Benthuizen komen. Rijnwoude in 2020: er is veel aandacht voor de jeugd, de ouderen en de sport. Dat blijkt uit de 'Concept toekomstvisie welzijn Rijnwoude 2020'.

Nieuw voor Rijnwoude is de vorming van brede scholen. Volgens wethouder De Best is het mogelijk dat de gemeente al snel een besluit neemt over de vorming van een brede school waarin De Tweeklank in Hazerswoude-Rijndijk wordt opgenomen. Dat wil zeggen dat kinderen er behalve voor onderwijs ook terechtkunnen om bijvoorbeeld te sporten, voor de kinderopvang of voor jeugdzorg.

De Best: ,,Deze school krijgt nu twee noodlokalen en maakt verder gebruik van basisschool De Rhynenburch. Over zeven jaar moet er een definitieve oplossing zijn.''

(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.