Potgieterlaan krijgt éénrichtingsverkeer

Hazerswoude-Rijndijk, 31 mei 2005

De gemeente heeft besloten tot het instellen van éénrichtingsverkeer in de Potgieterlaan en de Guido Gezellestraat in Hazerswoude-Rijndijk.

Binnenkort kunnen auto's in de Potgieterlaan tussen de Willem Kloosstraat en de Guido Gezellestraat alleen nog maar in de richting van de Gemeneweg rijden.

Ook de Guido Gezellestraat krijgt éénrichtingsverkeer. Tussen de Busken Huetstraat en de Potgieterlaan kunnen autp's straks alleen nog maar in de richting van de Potgieterlaan rijden.

De middenberm van de Gemeneweg zal bij de afslag naar de Potgieterlaan worden dichtgezet. Verkeer komende vanuit de Potgieterlaan kan alleen nog maar rechtsaf de Gemeneweg op.

Dit alles betekent dat verkeer vanaf de N11 niet meer rechtsaf de Potgieterlaan in kan. De bewoners van de wijk zullen moeten omrijden via de Rijndijk en de Da Costasingel.

Aangezien dit een collegebesluit is, zal het niet meer in de gemeenteraad worden behandeld. Het besluit wordt nog wel zes weken ter inzage gelegd. De bewoners zullen binnenkort door de gemeente van dit besluit op de hoogte worden gesteld. Ook wordt de middenberm van de Gemeneweg bij de Potgieterlaan afgesloten. Verkeer vanaf de N11 naar de wijk zal moeten omrijden via de Rijndijk en de Da Costasingel. De bewoners worden binnenkort op de hoogte gesteld. Het besluit ligt dan nog 6 weken ter inzage.