Nog een standpuntprovincie over toekomst Rijnwoude

Rijnwoude, 6 mei 2005

Rijnwoude, Boskoop en Waddinxveen moeten nog een poosje geduld oefenen. De provincie komt later dan gepland met een standpunt over de bestuurlijke toekomst van de drie. Gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven is eerstverantwoordelijke voor dat beleidsterrein, maar is al enige tijd ziek.

De regio wacht momenteel met spanning op een standpunt van Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland. Het college moet een antwoord geven op de vraag of gemeenten moeten worden samengevoegd en zo ja, welke dat dan zijn. Boskoop wil graag fuseren, het liefst met Waddinxveen én Rijnwoude. Waddinxveen wil daarover wel praten, maar kijkt tegelijkertijd naar nauwere samenwerking in het Zuidplasgebied. Rijnwoude wil het liefst zelfstandig blijven.

GS zouden in deze periode over de kwestie praten, maar dat is nog niet gebeurd. Volgens een woordvoerster van de provincie komt dat doordat gedeputeerde Van Nieuwenhoven op ziek is. Zij kampt met een hardnekkige bijholte-ontsteking. Aanvankelijk vond zij dat zij voldoende was hersteld en ging ze weer aan het werk. Maar zij kreeg opnieuw last, de dokter adviseerde haar enkele weken rust te houden.

Pas als Van Nieuwenhoven volledig is hersteld, kan over de bestuurlijke toekomst van de regio Boskoop worden gesproken. Wanneer zij op het provinciehuis terugkomt, is onbekend.

Bron: Rijn en Gouwe