Laatste keer subsidie voor Habeko

, 1 mei 2005

De gemeente Rijnwoude betaalt woningcorporatie Habeko Wonen 380.000 euro. Hierdoor kunnen de huurprijzen van de woningen in Nieuw Poelgeest in Koudekerk aan den Rijn en die aan de Torenstraat in Hazerswoude-Dorp worden gedrukt.

Het is de laatste keer dat Rijnwoude voor dit doel geld beschikbaar stelt. Voortaan moet Habeko Wonen zijn eigen boontjes maar doppen, zo blijkt uit het voorstel van burgemeester en wethouders.

De woningbouw aan de Torenstraat is in volle gang. Behalve enkele koophuizen, komen er twintig sociale huurappartementen en zestien zorgwoningen voor verstandelijk gehandicapten. Per sociale woning, inclusief de zorgwoning, draagt Rijnwoude 5000 euro bij. De oplevering heeft begin volgend jaar plaats. Aan de bouw van achttien sociale huurwoningen in Nieuw Poelgeest draagt Rijnwoude 200.000 euro bij.

Directeur Bogerd van woningcorporatie Habeko Wonen is tevreden over de hoogte van de bijdrage. Maar dat Rijnwoude voortaan geen cent meer bijdraagt aan de nieuwbouw van sociale woningen, vindt hij jammer. Toch legt hij zich erbij neer omdat hierover afspraken zijn gemaakt. ,,Om de sociale woningbouw in de toekomst betaalbaar te houden, zullen we eerder tot verkoop van ons woningbestand moeten overgaan.'' Op dit moment is er volgens hem nog geen aanleiding om huurhuizen te verkopen.

(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.