Appartementen aan Rijndijk

Hazerswoude-Rijndijk, 12 mei 2005

Het leegstaande kantoorpand aan de Rijndijk tegenover de Da Costasingel in Hazerswoude-Rijndijk verdwijnt. Ervoor in de plaats komt een kleinschalig complex met luxe koopappartementen.

Dat is het voornemen van de nieuwe eigenaar van het pand, Kievit Beheer uit Best. Deze maatschappij heeft een jaar geleden het plan gelanceerd voor een groot woon/winkelcomplex, even verderop aan de Willem Kloosstraat.

In het kantoorpand naast de rotonde in de Rijndijk was tot voor kort een management- en adviesbureau gevestigd. Sindsdien staat het leeg. Kievit Beheer heeft het pand nu gekocht om er 'een kleinschalig appartementengebouw' neer te zetten, licht directeur Swinkels toe.

Hij onderstreept dat het plan geenzins te vergelijken is met het woon/winkelcomplex dat even verderop is geprojecteerd. "Nee, we denken voor de Rijndijk aan een heel andere schaal en vormgeving", aldus Swinkels. De bebouwing krijgt wat hem betreft ongeveer hetzelfde volume als het bedrijfsgebouw dat er nu staat. "Het mag niet uit de toon springen. Wat we bijvoorbeeld niet willen, is een gesloten wand aan de kant van de Oude Rijn." De bedoeling is een extra doorzicht naar de rivier te creëren, stelt de directeur van Kievit Beheer.

Onder het gebouw is een parkeerkelder gedacht. Per appartement wordt gerekend met minimaal anderhalve parkeerplaats. "We willen dus niet het blik op straat hebben." Hoeveel wooneenheden er komen, is nog niet aan te geven. "We hebben druk overleg met de gemeente, in goede harmonie", aldus Swinkels. Duidelijk is wel dat er alleen koopappartementen komen van het duurdere soort. Aankoop en sloop van het bedrijfspand tellen namelijk mee in het project, zodat Kievit Beheer met hoge grondkosten moet rekenen. Architect van het plan is het bureau Van der Linden dat ook het project aan de Willem Kloosstraat heeft getekend.

Bron: Rijn en Gouwe