Zes koninklijke onderscheidingen in Rijnwoude

Rijnwoude, 29 april 2005

Aan de vooravand van konginnedag heeft burgemeester Hommes van Rijnwoude koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan de heren K. de Heij, A.L. Kimpel, J.E.L. van Meegen, T. van der Meijden, P. Rademaker en J. van Wijk.

De heer De Heij heeft zich 50 jaar lang ingezet voor de sport en in het bijzonder voor de wandelsport. Het begon met voetbal, tafeltennis en volleybal maar in 1978 richtte hij zich op de wandelsport en die sport heeft hem nooit meer losgelaten.

Ook de heer Kimpel valt op door zijn grote inspanningen voor de sport. Water heeft op hem een bijzondere aantrekkingskracht en die begon al in 1970. Toen werd hij lid van de Zwem- en Poloclub Koudekerk en die club kan nog steeds op zijn medewerking rekenen, bijvoorbeeld bij de organisatie van de jaarlijkse zwemvierdaagse.

De heer Van Meegen zet zich al vanaf het begin van de jaren tachtig op een intensieve wijze in voor de gehandicapte medemens. Vanaf die tijd is hij bestuurlijk actief via de Landelijke Vereniging voor behartiging van de belangen van verstandelijk gehandicapten en hun vertegenwoordigers.

De heer Van der Meijden is sinds 1 juli 1961 werkzaam bij het familiebedrijf E. van de Meijden B.V. De vader van de heer Van der Meijden was de oprichter van het bedrijf en bracht zijn zoon de kneepjes van het vak bij. Eén van de meest belangrijke zaken is zijn inzet voor de realisering van de Maximabrug.

De heer Rademaker is al 30 jaar lang een actieve, betrouwbare vrijwilliger bij voetbalvereniging Hazerswoudse Boys. Een vrijwilliger waar je altijd een beroep op kunt doen. Hij is bestuurslid geweest en hij heeft in het jeugdbestuur gezeten. Hij is lid van de kantinecommissie en altijd bereid om behulpzaam te zijn bij allerlei activiteiten die de voetbalclub organiseert.

De heer Van Wijk is vanaf zijn indiensttreding bij Rijnland in 1975 een zeer gewaardeerd medewerker geweest. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de gezonde financiële situatie van Rijnland. Hij wordt beschouwd als een autoriteit op het gebied van (waterschaps)financiën en belastingen. Naast zijn werkzaamheden bij Rijnland heeft de heer Van Wijk altijd veel tijd besteed aan allerlei maatschappelijke activiteiten. Zo is hij vanaf 1978 bestuurslid en vice-voorzitter van de Stichting Molenviergang Aarlanderveen.

K. de Heij, A.L. Kimpel, J.E.L. van Meegen, T. van der Meijden, P. Rademaker zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, J. van Wijk tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.