We laten onze kerk niet afpakken

Groenendijk, 4 april 2005

Hij is verdrietig, boos, getergd, maar zeker niet uitgeblust. Theo Wesselingh (61), in zijn buurtschap Groenendijk ook wel Luther genoemd, is klaar voor de strijd, al wordt die nog zo heet. ,,De Scheepjeskerk moet en zal blijven. Daar zullen wij voor zorgen.''

In zijn woning staan dozen met open brieven aan alle inwoners van Rijnwoude. Elk huishouden in Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk krijgt een dezer dagen een brief van de Stichting Vrienden van de Scheepjeskerk in de bus. Niet alleen schrijft deze club van bezorgde parochianen over de op handen zijnde sluiting van beide rooms-katholieke kerkgelegenheden in Hazerswoude-Rijndijk.

Ook blijkt uit de brief de irritatie over het gebrek aan communicatie tussen 'de Vrienden' en het kerkbestuur in de afgelopen zes jaar. De Vrienden roepen iedereen op donderdagavond naar Het Anker te komen voor een bijeenkomst van het kerkbestuur en het bisdom Rotterdam en krachtig bezwaar te maken tegen sluiting van de Scheepjes- ofwel Bernarduskerk.

De Vrienden hebben nog meer in petto, zegt bestuurslid Wesselingh. Zo staat er sinds zaterdagochtend voor de kerk een groot bord met de tekst 'De Scheepjeskerk moet blijven'. Eenzelfde bord wordt een dezer dagen langs de N11 geplaatst.

(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.