Rijnwoudse ouderen willen hun dorp niet uit

Rijnwoude, 15 april 2005

Rijnwoudse ouderen willen best verhuizen naar een kleinere woning, maar ze willen er niet hun dorp voor uit.

Toch staat één op de drie ouderen ook open voor een nieuw huis in de Oude Rijnzone, maar dan moeten de voorzieningen, zoals winkels en de huisarts, op loopafstand liggen. Dat zijn de opvallendste conclusies uit het onderzoek van de Senioren Adviesraad Rijnwoude (SAR) naar de woonwensen in het dorp.

Voorzitter Van Waaij reikte het rapport gisteren in het gemeentehuis uit aan de wethouders De Best en Uljee van Rijnwoude. Van Waaij was blij verrast over de respons. De SAR verspreidde enkele maanden geleden 1700 vragenlijsten onder de inwoners van 55 jaar en ouder. De helft kwam terug. Zo kwamen de leden van de SAR erachter dat dertig procent van de respondenten van plan is binnen tien jaar te verhuizen. Veertig procent weet het nog niet en de rest heeft geen verhuisplannen.

SAR-lid Vink merkte op dat er onder de ouderen evenveel vraag is naar een appartement als naar een eengezinswoning met een aangepaste benedenverdieping. ,,Verrassend is dat. We gingen er van uit dat ouderen massaal voor appartementen zouden kiezen. Dat is dus niet zo.''

(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.