Hazerswoudse buurt gaat zelf gemeentelijke wilgen knotten

Hazerswoude-Dorp, 10 april 2005

Knotwilgen zijn mooi, maar duur in onderhoud. Voor de gemeente Rijnwoude was het de reden om deze bomen niet meer te planten.

Maar wat als de buurt het onderhoud zelf op zich neemt? Dat verandert de zaak. En dus plant wethouder De Best vanochtend de eerste van elf knotwilgen die langs de Korenmolenlaan in Hazerswoude-Dorp komen.

En natuurlijk is de 'Knotwilggroep de 3 lanen' onder leiding van Hans Vliege van de partij. Het was deze bewoner van de nabijgelegen Noordvaartlaan die de gemeente erop attent maakte dat de populieren die er eerst stonden, een aanfluiting voor de omgeving waren. Ze waren te grof en hielden de wind voor de korenmolen Nieuw Leven tegen. De gemeente Rijnwoude wilde ze kappen en de goedkoop in het onderhoud zijnde bolesdoorns planten. ,,Maar bolesdoorns passen er ook niet'', haalt Vliege de herinnering op.

,,Toen ik dat de gemeente zei, kwam de aap uit de mouw. Knotwilgen waren te duur in het onderhoud. Ik zei toen dat ik het probleem zou oplossen.'' De Hazerswoudenaar ging de buurt rond en haalde binnen drie kwartier 22 handtekeningen op van mensen die bereid zijn de bomen een keer in de twee jaar te knotten. De 'Knotwilggroep de 3 lanen' was een feit.

(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.