Groene Hart Lyceum snakt naar nieuwe pand

Hazerswoude-Dorp, 12 april 2005

Nog liever vandaag dan morgen wil het Groene Hart Lyceum in Hazerswoude-Dorp verhuizen naar het nabij gelegen 'scholeneiland' aan de Sportparklaan. De school kampt met een fors ruimtegebrek, zeker nu het aantal aanmeldingen van 83 leerlingen voor het komende schooljaar ver boven de verwachtingen uitstijgt.

Daarmee begint de school het nieuwe jaar met 235 leerlingen, een aantal dat volgens de officiële prognoses pas in 2013 zou worden bereikt. ,,Het is prettig dat onze school zo in trek is'', merkte unitleider Strijk gisteravond tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis van Rijnwoude op. ,,Waarschijnlijk is dat door de kleinschaligheid. De andere kant van het verhaal is dat we qua ruimte met een acuut probleem zitten.''

Maar hoewel de politiek zich unaniem voorstander toonde van een verhuizing naar de Sportparklaan en ook de provinciale planologische commissie recentelijk akkoord ging met de beoogde locatie naast de Avantihal, nemen de procedures zeker nog enkele jaren in beslag. ,,Ik hoop dat de bouw in 2007 kan beginnen'', zei ambtenaar Ebben na afloop.

(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.