De Driehof tijdelijk naar Koudekerk

Rijnwoude, 10 april 2005

De bewoners van zorgcentrum Driehof in Hazerswoude-Dorp verhuizen in het najaar van 2006 tijdelijk naar Koudekerk.

De mensen nemen dan hun intrek in het nog te bouwen seniorencomplex Nieuw Poelgeest, direct naast zorgcentrum Rhijndael. De verhuizing is nodig in verband met de sloop en nieuwbouw van het Hazerswoudse verzorgingshuis.

Locatiemanager Orta van het verzorgingshuis heeft het nieuws gisteren aan de bewoners bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de cliëntenraad. Volgens hem werd er in eerste instantie nogal gelaten gereageerd op de mededeling. ,,Ik had gerekend op heftige reacties, maar die bleven uit. De mensen hier zijn gemiddeld boven de tachtig, en dan is Koudekerk ver weg. Het is over de brug. Maar het was helaas niet mogelijk om dichterbij tijdelijke huisvesting te vinden.''

Seniorencomplex Nieuw Poelgeest moet komen op de plek van de ouderenwoningen aan de Prins Bernhardstraat in Koudekerk die inmiddels al een jaar leeg staan. In het nieuwe complex komen veertig woningen. Driehof gaat een deel van die woningen huren en laat ze geschikt maken voor gebruik als verzorgingshuis. De appartementen worden opgesplitst in twee of drie kamers. Doordat het complex in Koudekerk nog gebouwd moet worden, was het relatief eenvoudig om de woningen aan te passen aan het tijdelijk gebruik.

(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.