De Bruggen voor rechter gedaagd

, 17 april 2005

Familieleden van verstandelijk gehandicapten spannen een kort geding aan tegen de Zuid-Hollandse zorgorganisatie De Bruggen.

De families, die vooral binding hebben met de Hooge Burch in Zwammerdam en Ursula in Nieuwveen, eisen informatie over de manier waarop De Bruggen omgaat met het extra zorgbudget voor haar gedragsgestoorde cliënten. De familieleden vermoeden dat het geld niet terechtkomt waar dat moet.

Het botert al jaren niet tussen De Bruggen en de Vrienden van de Hooge Burch. De VVHB is de ouder- en familievereniging van de verstandelijk gehandicapten die in Zwammerdam, Waddinxveen en Nieuwveen wonen, en telt zo'n driehonderd leden. Begin dit jaar werd de VVHB door de directie van De Bruggen buiten spel gezet. De belangenorganisatie werd niet langer als gesprekspartner erkend. ,,We zijn te kritisch'', aldus woordvoerder Jacob Orlebeke.

,,Wij hebben niet alleen aanwijzingen', maar ook bewijzen dat het extra zorgbudget niet terechtkomt bij de gehandicapten die daar recht op hebben. We proberen al een paar jaar op een normale manier tot een oplossing te komen. Nu is de maat vol. We hebben het namelijk wel over een paar miljoen.''

(Dit bericht is uit de internetversie van het Leidsch Dagblad)

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.