Rioolprobleem Gerelaan wordt opgelost

Rijnwoude, 30 maart 2005

Rijnwoude wil het rioolprobleem rond de Gerelaan in Hazerswoude-Dorp dit jaar hebben opgelost. De gemeente is nu zover dat zij de oorzaak op het spoor is.

Volgens wethouder De Best ligt het riool niet op de goede hoogte. Daardoor kan het water bij hevige regenval niet goed weg en komen de straten blank te staan.

De gemeente laat eerst een mobiele camera door de rioolbuizen rijden. Zodoende kan nauwkeurig worden bepaald waar de problemen zitten. Verderop dit jaar moet de schop in de grond en zal het stelsel weer op de goede hoogte worden gelegd. Dit zal een ingrijpende operatie zijn, beseft De Best zich. Niet alleen in de Gerelaan ligt de afvoer niet goed, ook de buizen in omliggende straten kunnen uit hun verband zijn geraakt.

Wat de klus gaat kosten, is nu niet te zeggen. Daarvoor moet eerst de inspectie zijn gedaan, licht de wethouder toe. Hoe dan ook wil hij snel de problemen aanpakken. "Je kunt de mensen niet met natte voeten laten zitten. We willen dit voor de volgende winter klaar hebben", aldus De Best.

Bron: Rijn en Gouwe