Rijnwoude wil snel koninklijk benoemde burgemeester

Rijnwoude, 18 maart 2005

De gemeenteraad van Rijnwoude dringt er bij Commissaris van de Koningin Jan Franssen en de minister van Binnenlandse Zaken op om zo spoedig mogelijk een vaste, koninklijke benoemde burgemeester in Rijnwoude aan te stellen Een motie hierover werd tijdens de raadsvergadering van 17 maart met algemene stemmen aangenomen.

De raad is teleurgesteld dat de Commissaris van de Koningin de vacature die al sinds 1 september 2002 bestaat, nog steeds niet heeft opengesteld. In een brief schreef Franssen dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Hollandeerst een besluit moeten nemen over de gemeentelijke herindeling in Midden-Holland. Zo praten Boskoop en Waddinxveen over een fusie en zou Rijnwoude daarbij betrokken kunnen worden.

Volgens de raadsleden staat niets een koninklijk benoemde burgemeester in de weg. De gemeente Rijnwoude heeft de zaken organisatorisch goed op orde. De raad is bang dat allerlei belangrijke projecten met problemen krijgen te maken als Rijnwoude met een herindeling te maken krijgt.

Het ziet er niet naar uit dat er In Rijnwoude volgende jaar burgemeestersverkiezingen zullen worden gehouden. Dus dat is voor de raad ook geen reden om nu een waarnemer aan te stellen.

Bron: Radio Rijnwoude