Plan Molenhoek flink gewijzigd

Hazerswoude-Rijndijk, 4 maart 2005

Projectontwikkelaar Westerbeek gooit de tweede helft van het woningbouwplan Molenhoek in Hazerswoude-Rijndijk om. De drie verschillende typen huizen zakken in prijs, er komen vier extra woningen en de architectuur is veranderd.

Woordvoerder Van Wijk van Westerbeek vertelt dat tijdens de verkoop verscheidene vragen en opmerkingen van geïnteresseerden kwamen. Zowel de zes patiowoningen, de negen waterwoningen als de zes molenwoningen hadden een tweede etage met veel glas en hout. Verscheidene aspirant-kopers vroegen zich af hoe dan de ramen moesten worden gelapt. Ook maakten sommigen zich zorgen; in de zomer zou het met al die ramen behoorlijk warm kunnen worden op de bovenste etage.

Veel mensen waren ook niet zo gecharmeerd van de architectuur. Zij zagen liever meer baksteen in de huizen verwerkt. Voor de molenwoningen, die aan de Corellistraat komen te liggen, werd geopperd een gewone puntkap op te nemen in plaats van het halftransparante ‘huisje' met terras op het platte dak. Westerbeek merkte bovendien dat nogal wat kopers struikelden over de koopprijzen. Die lagen volgens de oorspronkelijke plannen tussen de drie ton en 430.000 euro.

De projectontwikkelaar is met al die suggesties teruggegaan naar de tekentafel en de rekenmachine. Het plan dat nu is gepresenteerd, is flink veranderd. Van Wijk: "We hebben in het algemeen de architectuur wat traditioneler gemaakt." Zo krijgen de molenwoningen een puntdak, licht de woordvoerder toe. De patiowoningen zijn eveneens anders vormgegeven. Het aandeel glas is flink teruggeschroefd, de bakstenen muren lopen nu door tot aan het dak. Bij de waterwoningen zijn de veranderingen het meest ingrijpend. Van Wijk: "Voor dit type was heel veel belangstelling. We hebben daarom besloten niet twee huizen onder één kap neer te zetten, maar drie. Daardoor komen er vier woningen bij."

Westerbeek heeft besloten ook de prijzen te laten zakken. De populaire waterwoningen denkt de ontwikkelaar te kunnen aanbieden voor 250.000 tot 300.000 euro. Ook de patio- en molenwoningen zakken in prijs. Het ontwerp is inmiddels door de gemeentelijke welstandscommissie besproken. Volgens Van Wijk is de commissie ‘in hoofdlijnen akkoord'. Over één tot anderhalve maand wil Westerbeek een nieuwe verkoopronde houden.

Bron: Rijn en Gouwe